Kao rezultat višegodišnje uspešne saradnje između Univerziteta „Džon Nezbit“ i Kulturnog centra Islamske republike Iran u Beogradu, 27.04.2016. godine svečano je otvoren Iranski centar na Univerzitetu.

Svečanom otvaranju prisustvovali su studenti, profesori, članovi Iranskog kulturnog centra, polaznici kursa persijskog jezika i drugi prijateljI Irana. O saradnji Univerziteta „Džon Nezbit“ i Kulturnog centra Irana, ciljevima i organizaciji Iranskog centra na Univerzitetu, govorili su rektor Univerziteta prof. dr Slobodan Pajović, direktor Iranskog kulturnog centra dr Mahmud Šalui i prorektorka za međunarodnu saradnju prof. dr Ana Jovancai Stakić.

Kao ciljevi Iranskog centra istaknuti su: proširenje saradnje u pogledu razmene studenata, razmena profesora, organizovanje studijskih i specijalističkih boravaka studenata i profesora u Iranu, zatim intenzivnije promovisanje iranske kulture, umetnosti, književnosti, ekonomije organizovanjem tematskih skupova na Univerzitetu i radom novoosnovane iranske biblioteke i čitaonice u okviru Iranskog centra.

Ovom prilikom dodeljene su diplome polaznicima kursa persijskog jezika i prezentovan dokumentarni film o Islamskoj Republici Iran.

Rad Iranskog centra poveren je Odeljenju za međunarodnu saradnju Univerziteta i direktorki doc. dr Ani Jurčić, a za koordinatora je imenovana prof. dr Nataša Stanojević.

Iranski centar možete posetiti u zgradi „Džon Nezbit“ univerziteta u Bulevaru umetnosti 29.

DSC_0659 DSC_0645

© COPYRIGHT | UNIVERZITET MEGATREND

logo-footer

OSTANIMO U KONTAKTU: